مراحل انجام کار دادیستا

تقدیم دادخواست

بررسی در مراجع مربوطه

رسیدگی و صدور رای

ابلاغ رای

اعتراض به رای صادره
مشاوره و تماس
شما میتوانید با تماس و مشاوره با وکلای متخصص دادیستا در پروندههای دعاوی ثبتی به بهترین نتیجه برسید.
کافی ست با مشاوران ما تماس بگیرید و با وکلای خبره ما درباره شکایت در انواع دعاوی ثبتی مشورت کنید.
بهترین وکیل ثبتی را ما برای پرونده شما برمیگزینیم!

سوالات متداول
مدارک مورد نیاز
وکلای ثبتی
انواع دعاوی امور ثبتی
وکیل ثبتی عهدهدار آغاز و پیگیری یکی از پیچیدهترین حوزههای علم حقوق یعنی رسیدگی به دعاوی ثبتی است که دارای دامنه بسیار وسیعی را شامل میشود.
برای دانستن انواع دعاوی ثبتی لازم است ابتدا پیشینهای از سازمان ثبتاسناد کشور را بدانید. سازمان ثبتاسناد کشور مجری قانون ثبتاسناد کشور است که کار خود را از دوران قاجار آغاز نموده و در حال حاضر زیر نظر قوه قضاییه است که دفاتر اسناد رسمی و دفاتر ازدواج و طلاق نیز در این سازمان و از زیرمجموعههای این سازمان هستند.
قانون ثبت یکی از پیچیدهترین قوانین اجرایی در کشور ما است ازاینرو پیگیر پروندهها برای اشخاصی که دانش حقوقی کافی در خصوص احکام و قوانین ثبتی را ندارند بسیار مشکل است. پیشنهاد این است که برای پروندههای ثبتی از وکیل ثبتی کمک گرفته شود.
پروندههایی که با موضوعات ثبتی در محاکم و دادگاههای ایران مطرح هستند بسیار متعدد و متنوعاند اما بخش بسیاری از انواع دعاوی ثبتی را میتوان به دستههای زیر تقسیم نمود:
-
ابطال اسناد رسمی املاک مشاع
همانطور که میدانید برای رسمی کردن هویت هر سندی لازم است که آن سند در دفتر اسناد رسمی به ثبت برسد. یکی از انواع دعاوی ثبتی این است که برای ابطال و از بین بردن هویت سند ثبتشده نیز لازم است افراد با در دست داشتن مدارک موردنیاز به مراجع قضایی صالح رجوع نماید و درخواست ابطال اسناد رسمی خود را از آن مراجع بخواهند. مراجع قضایی صالح به رسیدگی بعد از بررسی درخواست متقاضی در صورت موافقت دستوری مبنی بر بطلان اسناد رسمی ثبتشده را به یکی از دفاتر اسناد رسمی اعلام و منتقل میکنند.
-
دعاوی مربوط به افراز املاک مشاع
به بیان وکیل ثبتی دعاوی افراز ملک مشاع به اینگونه است که دو یا چند نفر در یک مال غیرمنقول مانند زمین و یا ملک و… شریک هستند، در این بی یکی از شرکا خواهان جدا کردن سهم خود از مال مشارکتی باشد و با این کار میخواهد مشارکت خود را با شرکای دیگر قطع کند، به این کار افراز میگویند و به اینگونه دعاوی ثبتی نیز مانند مورد قبل در مراجع قضایی رسیدگی میشود.
-
بطلان معاملات معارض
یکی از جرائم و دعاوی ثبتی مربوط به همین بخش یعنی باطل بودن معاملات معارض است که این دعاوی دارای مجازات کیفری هستند.
علاوه بر موارد فوق، دعاوی مربوط به ثبت برند، ثبت شرکت و ثبت بین المللی نیز از دیگر انواع دعاوی ثبتی میباشند.
مرجع رسیدگی به دعاوی امور ثبتی
وکیل ثبتی برای رسیدگی و پیگیری دعاوی ثبتی لازم است به سه مرجع مراجعه نماید که در ذیل نامبرده خواهد شد:
- رسیدگی به دعاوی ثبتی در دادگاههای عمومی
اصولاً رسیدگی به انواع دعاوی ثبتی در صلاحیت این دادگاه یعنی دادگاه عمومی است و در موارد استثنا دیگر مراجع صلاحیت رسیدگی به دعاوی ثبتی را دارند. بهبیاندیگر وکیل ثبتی اصولاً برای پیگیری دعاوی ثبتی باید به دادگاه عمومی مراجعه نماید. در ماده ۱۶ و ۲۰ از قانون ثبت نیز به این نکته پرداختهشده است.
- صلاحیت رسیدگی با هیئت تشخیص
هیئت تشخیص در مراکز هر استان تشکیل میشود که اعضای این هیئت را رئیس دادگستری در صورت غیبت، دادستان و مدیرکل اداره تعاون و امور روستاها و همچنین مدیرکل ثبت هر استان تشکیل میدهند.
- صلاحیت هیئت نظارت
در خصوص صلاحیت این مرجع ماده ۶ از قانون اصلاحی ثبتاسناد و املاک مصوب ۱۳۵۱ اعلام میدارد که برای رسیدگی به انواع دعاوی ثبتی هیئت نظارت مرکب از رئیس ثبت استان و یا قائممقام او بعلاوه دو قاضی از دادگاه استان به انتخاب وزیر دادگستری تشکیل میشود که این هیئت بهتمامی اشتباهات و اختلافات در خصوص امور ثبتی در محدوده استان رسیدگی میکنند.
بهترین وکیل ثبتی چه خصوصیاتی دارد؟
وکیل ثبتی، وکیلی است که علاوه برداشتن دانش حقوقی نسبت به مسائل عام رشته حقوق تسلط خاصی نیز بر موضوعات و قوانین و مقررات ثبتی داشته باشد. وکیل ثبتی لازم است در خصوص پیگیریهای دعاوی ثبتی جهت راهنمایی موکل خود آییننامهها و مقررات ثبتی و حقوقی را بداند تا بتواند به بهترین شکل ممکن موکلین خود را در خصوص انواع دعاوی ثبتی یاری دهد.
اشخاص با رجوع به دفترخانههای اسناد رسمی شخصی را بهعنوان وکیل خود برای دفاع در خصوص انواع دعاوی ثبتی انتخاب مینمایند. بهترین گزینه برای انتخاب بهعنوان وکیل در اینگونه دعاوی وکیل ثبتی است. وکیل ثبتی با توجه به دانش و مهارت خود درزمینهٔ ثبتی میتواند از تضییع حقوق موکل خود در دعاوی ثبتی جلوگیری کند.
نحوه پیگیری دعاوی ثبتی
دعاوی ثبتی در خصوص ادعاهایی مربوط به برخی اصول از اصلهای قانون اساسی میشود که رسیدگی به این بخشها در محاکم با حساسیت و پیچیدگی همراه است. ازجمله مهمترین مواردی که باید از وکیل ثبتی برای اعتراض بهحکم کمک بگیرید احکام صادره در خصوص املاک هستند.
اعتراض باید از طریق اداره ثبت که در اعلامیه ثبت مشخص میشود، تقدیم شود. اگر شخص معترض به پیشنهاد حاضرشده و از طریق مرجع دیگری اعتراض نماید اما تا ۹۰ روزبه اداره ثبت صالح ارسال نشود، تحقیقات در این خصوص خاتمه خواهد یافت.
برای اینکه پرونده خاتمه پیدا نکند و به اعتراض رسیدگی شود، باید دادخواست ارائه شود که بهتر است تمامی موارد یعنی اعتراض و پیگیری و تقدیم دادخواست را وکیل ثبتی انجام دهد.
خدمات موسسه حقوقی دادیستا در خصوص دعاوی ثبتی
موسسه دادیستا با وکلای حاذق و حرفهای درزمینهٔ انواع دعاوی علیالخصوص دعاوی ثبتی میتواند راهگشای مشکلات ثبتی شما عزیزان باشد. خدماتی که موسسه دادیستا درزمینهٔ ثبتی ارائه میدهد شامل موارد ذیل میشود:
- وجود وکیل ثبتی متخصص برای راهنمایی و مشاوره
- قبول انواع دعاوی ثبتی
- راهنمایی و ارائه خدمات ثبتی و ملکی
- راهنمایی کامل در خصوص حلوفصل دعاوی ثبتی
- مشاوره درزمینهٔ دعاوی ثبتی
- مشاوره ثبت املاک و اسناد و چگونگی روند کار در ادارات مربوطه
دعاوی ثبتی انواع مختلفی دارند و معمولاً روند پیگیری پروندههای ثبتی زمانبر خواهد بود. به دلیل زمانبر بودن و ریسکی بودن اینگونه پروندهها بهترین پیشنهاد مشورت با متخصص و یا وکیل ثبتی است تا به انواع مسائل و مشکلات احاطه داشته باشد.
موسسه حقوقی دادیستا متشکل از وکلای ثبتی متخصص و باتجربه در انواع پروندههای ثبتی است تا به بهترین شکل به شما موکلین عزیز مشاوره و یاری رسانند.