.

نحوه اعتراض به قطع یارانه

بررسی‌ها و تحقیقات انجام‌شده نشان می‌دهد که برخی از افرادی که یارانه آن‌ها در سال‌های گذشته و همچنین اردیبهشت ماه سال اخیر قطع شده است؛ با اعتراض به قطع یارانه، مجدداً مشمول یارانه شده‌اند. تحقیقات نشان می‌دهد که نزدیک به شش میلیون افراد با توجه به دهکی که در آن قرار دارند؛ یارانه نمی‌گیرند.

با افزایش نرخ یارانه و فراهم شدن شرایط مناسب برای اعتراض به یارانه معیشتی، بیشتر از سه میلیون نفر از مردم توانستند باری دیگر یارانه خود را از دولت دریافت کنند. از میان 2 تا 3 میلیون باقی‌مانده، بیشتر از 1 میلیون آن‌ها در دهک دهم قرار دارند و در هیچ شرایطی یارانه به آن‌ها تعلق نمی‌گیرد.

در این مطلب به بررسی نحوه اعتراض به قطعی یارانه می‌پردازیم؛ تا بتوانید با اقدام درست، برای اعتراض به عدم دریافت یارانه اقدام کنید.

چگونگی اعتراض به قطع یارانه

نارضایتی درصد بالایی از مردم به دلیل عدم دریافت یارانه باعث شده است تا دولت به دنبال راه‌حلی برای برطرف کردن آن باشد. البته باید به این مسئله توجه شود که اعتراض به قطع یارانه برای کسانی است که در ابتدا یارانه دریافت می‌کردند و به دلیل دهک‌ بندی انجام‌شده یا دلایل دیگر یارانه آن‌ها قطع شده است‌.

برای مثال پسران و دخترانی که به‌تازگی ازدواج‌کرده‌اند و قصد دارند تا یارانه خود را جدا از والدین دریافت کنند، باید ابتدا به برای اعمال این تغییرات به پلیس +10 مراجعه کنند. درصورتی‌که بعد از جداسازی، یارانه به آن‌ها تعلق نگرفته باشد؛ می‌توانند نسبت به قطع یارانه‌ها اعتراض کنند.

اعتراض به قطع یارانه

این اعتراض بیشتر برای کسانی مناسب است که مشمول یارانه هستند؛ اما به دلیل غیرمنطقی یارانه‌ای برای آن‌ها واریز نمی‌شود.

اعتراض به قطع یارانه معیشتی بسیار ساده است و اغلب مردم می‌توانند با همراه داشتن شماره ملی و شماره کارتی که درگذشته واریز یارانه روی آن انجام می‌شد، برای اعتراض اقدام کنند. اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی وظیفه دارد تا به اعتراض تمام افراد رسیدگی کند و نسبت به رفع آن اقدام نماید.

لازم به ذکر است که شما میتوانید سوالات خود را مشاوره حقوفی رایگان موسسه حقوقی دادیستا از وکیل متخصص دیوان عدالت اداری بپرسید. 

مراحل اعتراض به قطع یارانه

معمولاً به کسانی که مشمول دریافت یارانه نیستند؛ فرصتی داده می‌شود تا برای اعتراض به قطع یارانه اقدام کنند. در این بازه زمانی سرپرست خانوار باید با مراجعه به کافی‌نت یا سایر جاهایی که عملیات اعتراض به قطعی یارانه‌ها را انجام می‌دهند، نسبت به عدم دریافت یارانه معیشتی اقدام کند.

مراحل اعتراض به قطع رایانه

البته اعتراض کردن به یارانه‌ها کار دشواری نیست و همه افراد می‌توانند با داشتن یک تلفن همراه یا لپ‌تاپ برای این کار اقدام کنند. مراحل اعتراض به قطع شدن یارانه معیشتی عبارت است از:

  1. قبل از اینکه بخواهید نسبت به عدم واریز یارانه اقدام کنید، بهتر است با مراجعه به سامانه حمایت برای اطلاع از نوع دهک بندی خود اقدام کنید.

درصورتی‌که فردی در دهک یک تا نه قرار بگیرد، با اعتراض به قطع یارانه می‌تواند مجدداً آن را دریافت کند؛ اما اگر فردی در دهک دهم قرار داشته باشد، باوجود اعتراض، واریز یارانه معیشتی برای او انجام نمی‌شود. در سامانه حمایت اطلاعات خانوار، خودرو، واریز و خرید، درآمد و شرایط خاص به‌صورت کامل درج‌شده است. تمام اطلاعات مذکور در تعیین دهک نقش دارند؛ لذا باید در صورت درست نبودن اطلاعات، نسبت به تغییر آن اقدام شود.

  1. برای درخواست تغییر اطلاعات، ابتدا باید در سایت سامانه حمایت ثبت‌نام کنید.
  2. بعد از ثبت‌نام صفحه‌ای برای شما باز می‌شود که در آن می‌توانید تمام اطلاعات خود را مشاهده کنید و در صورت عدم صحت آن، با انتخاب گزینه من اعتراض دارم، برای تغییر آن اقدام کنید.
  3. افرادی که قصد ثبت‌نام در سامانه حمایت را دارند، باید اطلاعاتی را مانند شماره همراه به نام سرپرست خانوار، کد ملی و تاریخ تولد خود را در اختیار داشته باشند تا بتوانند در این سامانه اعتراض کنند.
  4. بعد از انجام تمام مراحل مذکور، می‌توانید با مراجعه به سامانه هدفمندسازی یارانه‌ها، برای اعتراض به قطع یارانه اقدام نمایید.
  5. البته علاوه بر سامانه اینترنتی، شما می‌توانید به کمک سامانه تلفنی و شماره ۰۹۲۳۳۳۳۶۳۶۲ برای اعتراض به عدم واریز یارانه معیشتی اقدام کنید.

درصورتی‌که فردی صلاحیت دریافت یارانه را داشته باشد، از طریق پیامک در جریان این موضوع قرار می‌گیرد و در اسرع وقت یارانه به حساب سرپرست آن خانواده واریز می‌شود.

به چه کسانی یارانه تعلق می‌گیرد؟

اینکه سرپرست خانوار در کدام دهک قرار دارد، نشان می‌دهد که شرایط مناسب برای دریافت یارانه را دارد یا خیر! مطابق دهک بندی‌ها همه افرادی که در دهک یکم تا نهم قرار دارند، مشمول دریافت یارانه هستند؛ اما دهک‌های دهم مشمول یارانه بگیران نمی‌شوند.

برای تعیین دهک بندی، فاکتورهایی چون میزان درآمد، مقدار تراکنش‌های ماهیانه، نوع بیمه، وضعیت حقوق، مالیات، تعداد اعضای خانواده، دارایی‌ها، سندهای ثبت‌شده به نام سرپرست خانوار و... تأثیرگذار هستند.

طبق بررسی‌های انجام‌شده، افرادی که درآمد آن‌ها طی یک ماه کمتر از دو میلیون و هفتصد هزار تومان باشد، در دهک یکم تا سوم قرار می‌گیرند و یارانه آن‌ها در حدود 400 هزار تومان است؛ اما اگر سرپرست خانوار دارای درآمد ماهیانه بین ۳ تا 10 میلیون باشد، در دهک چهارم تا نهم قرار می‌گیرد و معمولاً یارانه آن‌ها بین 100 تا 300 هزار تومان است.

چنانچه درآمد ماهیانه فردی بیشتر از 10 میلیون تومان باشد، در دهک دهم قرار می‌گیرد و یارانه‌ای به او تعلق نخواهد گرفت.

دلایل قطع یارانه‌ چیست؟

دلایل متعددی وجود دارد که باعث قطع شدن یارانه‌ها می‌شوند. کسانی که قصد اعتراض به قطع یارانه را دارند، ابتدا باید با این دلایل آشنا شوند.

دلیل قطع رایانه

قطعاً با شناخت دلایل قطع یارانه معیشتی می‌توانند نسبت به رفع آن اقدام کنند و مشمول دریافت یارانه شوند. بیشترین دلایل قطع یارانه عبارت است از:

  1. اولین دلیلی که باعث می‌شود عده زیادی از مردم مشمول دریافت یارانه نباشند، تراکنش‌های مالی آن‌ها است. بسیاری از افراد به دلیل داشتن شغل‌های آزاد مانند مغازه‌داری و... دارای حساب تجاری و شخصی یکسانی هستند. همین امر سبب می‌شود تا گردش روزانه حساب فرد بالا باشد. قطعاً آن دسته از افرادی که دارای گردش حساب بالایی هستند در دهک دهم قرار می‌گیرند و واریز یارانه برای آن‌ها انجام نمی‌شود.
  2. دومین دلیلی که باعث حذف یارانه‌ها می‌شود، تراکنش‌های متعددی است که به دلیل جمع نشدن کارت‌خوان از سوی خود صاحب حساب انجام می‌شود. همچنین بسیاری از اطرافیان از طریق کشیدن کارت با کارت‌خوان مغازه دیگران، علاوه بر افزایش مالیات، باعث می‌شوند تا میزان تراکنش‌های مالی آن‌ها افزایش پیداکرده و از لیست یارانه بگیران حذف شوند.
  3. سومین دلیل حذف یارانه برای برخی از افراد، داشتن ماشین‌های گران قیمت و متعدد است که باعث می‌شود میزان دارایی آن‌ها زیاد باشد و شامل دریافت یارانه نشوند. این افراد با اعتراض به قطع یارانه به نتیجه‌ای نمی‌رسند.
  4. چهارمین دلیلی که باعث می‌شود عده‌ای از افراد مشمول دریافت یارانه نشوند، سکونت در محل‌های مرفه و اعیانی است. البته این موضوع به‌طور قطعی نمی‌تواند تأثیری در دریافت یارانه داشته باشد؛ چراکه درصد بالایی از مردم از طریق قولنامه‌های ثبت‌نشده، خانه‌ای را اجاره یا خریداری می‌کنند.

آیا اعتراض به قطع رایانه ها نتیجه‌ای دارد؟

خوشبختانه درصد بالایی از افراد توانستند با اعتراض به قطع یارانه‌ها، در ماه‌های بعدی آن را دریافت کنند. البته که این موضوع برای همه صدق نمی‌کند؛ اما اغلب افراد می‌توانند با بررسی دلایل قطع یارانه و اقدام برای رفع آن‌ها، مشمول دریافت یارانه شوند.

با توجه به اینکه بیشترین علت قطع شدن یارانه‌ها تراکنش‌های مالی است، پیشنهاد می‌شود برای رفع این مشکل با وکیل دیوان عدالت اداری در این زمینه مشورت شده و نسبت به جداسازی حساب تجاری و شخصی اقدام شود.

جمع‌بندی

در مطلب بالا به بررسی کامل نحوه اعتراض به قطع یارانه پرداختیم. دانستیم که یارانه معیشتی برای افرادی که مطابق دسته‌بندی‌ها در دهک دهم قرار دارند، واریز نمی‌شود و اعتراض به قطع یارانه نتیجه‌ای ندارد؛ اما آن دسته از افرادی که شرایط مناسب برای دریافت یارانه را دارند، اما بنا به دلایلی واریز یارانه برای آن‌ها انجام‌نشده است، می‌توانند با اعتراض نسبت به این موضوع، برای دریافت یارانه معیشتی اقدام کنند.

اعتراض به قطع شدن یارانه مانند هر امور دیگری نیاز به تجربه در این زمینه دارد. ازاین‌جهت بهتر است با دریافت مشاوره از وکیل عدالت اداری و توجه به راهنمایی‌های آن‌ها برای اعتراض به عدم دریافت یارانه اقدام شود. اگر به دنبال وکلای حاذق و متخصص در این زمینه هستید، می‌توانید به موسسه حقوقی دادیستا مراجعه کنید.

دادیستا یکی از موسسه‌های برتر درزمینهٔ مشکلات حقوقی و کیفری است که با استخدام وکلا و مشاوران حقوقی حاذق، به رفع مشکلات و پرونده‌های حقوقی و کیفری مراجعه‌کنندگان می‌پردازد.

سوالات متداول

اعتراض به قطع رایانه از طریق مراجعه به سامانه حمایت انجام میشود. مراحل اعتراض در سامانه در این مقاله بصورت کامل بیان شده است.
مطابق دهک بندی‌ها همه افرادی که در دهک یکم تا نهم قرار دارند، مشمول دریافت یارانه هستند؛ اما دهک‌های دهم مشمول یارانه بگیران نمی‌شوند.
تراکنش‌های مالی زیاد، سکونت در محل‌های مرفه، داشتن خودروهای گران قیمت و... از جمله عمده دلایل حذف رایانه‌ها هستند.
امتیاز شما به این مقاله از 1 تا 5 چند است؟

نظرات (0)

فرم ثبت نظر

تماس با مشاوران دادیستا