دعاوی حقوقی

هرگونه اختلاف بین افراد که دلیل آن نقض حقوق و یا تعهدات یکی از طرفین باشد، در دسته دعاوی حقوقی قرار می‌گیرد. این اختلاف ممکن است مربوط به هر نوع رابطه حقوقی باشد؛ از قراردادهای کاری گرفته تا روابط مالی، خانوادگی و موارد مشابه. باید توجه داشت که دعاوی حقوقی با دعاوی کیفری متفاوت هستند که در ادامه تفاوت آن‌ها را توضیح داده‌ایم.

توضیحات بیشتر...
دعاوی حقوقی
دادیستا

ویژگی های دعاوی حقوقی

  • زمان کوتاه در رسیدگی

  • رسیدگی تک مرحله ای

  • هزینه پایین تر

  • قطعی و لازم الاجرا بودن رای داوری

۰۲۱۲۲۰۱۸۸۰۹

دادیستا

  • موسسه حقوقی و داوری دادیستا مجموعه ای از متخصص ترین وکلا و حقوقدانان کشور است که برای ارائه خدمات و مشاوره حقوقی در زمینه های متعدد، شروع به فعالیت کرده است. این موسسه حقوقی در انواع دعاوی از قبیل دعاوی بین الملل ، دعاوی حقوقی ، دعاوی کیفری ، انواع داوری و داوری بین المللی و ارائه بهترین مشاوره حقوقی به موکلین خود، فعالیت دارد و تجربه موفقیت در بیش از ۹۰٪ پرونده های محوله را در کارنامه خود داشته است. بهترین مشاوران و وکلای حقوقی در این موسسه حقوقی همواره در حال مشورت و استفاده از تجربیات یکدیگر برای موفقیت در پرونده های موکلین می باشند.

۰۲۱۲۲۰۱۸۸۰۹

دعاوی حقوقی چیست؟

دعاوی جمع کلمه دعوی است که هم‌خانواده کلمه ادعا محسوب می‌شود. در نظام‌های قضایی، افراد برای پیگیری حقوق خود ادعا می‌کنند که حقی از آن‌ها نقض شده است و سپس دادگاه به این ادعا یا همان دعوی آن‌ها رسیدگی می‌کند. برای آنکه روند قضایی به شکل مؤثری طی شود،‌ در همان مرحله اول باید مشخص شود که یک ادعا یا دعوی در چه زمینه‌ای مطرح می‌شود. به همین منظور، دادگاه دعاوی را به سه دسته کلی تقسیم می‌کند:

  1. دعاوی حقوقی
  2. دعاوی کیفری
  3. دعاوی اداری

از مهم‌ترین ویژگی‌های دعاوی حقوقی این است که در آن‌ها تعهدات و حقوق مدنی افراد ضایع شده است؛ اما در خصوص دعاوی کیفری، موضوع بحث ارتکاب جرم و جزای قانونی آن است که مربوط به اقدامات مجرمانه می‌شود و به همین دلیل مسیر قانونی متفاوتی با دعاوی حقوقی دارد.

این تفاوت از همان ابتدای مسیر پیگیری قانونی مشخص است. به این شکل که برای شروع پرونده دعاوی حقوقی، کار با تنظیم و ارائه دادخواست شروع می‌شود؛ اما در پرونده‌های کیفری، برای شروع روند قانونی باید برگه شکوائیه ارائه دهید. مرجع رسیدگی به این دعاوی نیز متفاوت است. دعاوی حقوقی در دادگاه عمومی حقوقی و دادگاه خانواده بررسی می‌شوند درحالی‌که دعاوی کیفری در دادگاه‌های کیفری و دادگاه انقلاب موردبررسی قرار می‌گیرند.

مورد سوم نیز دعاوی اداری است که مربوط به اختلافات بین کارمندان یا مردم عادی با ادارات یا کارمندان یا مأمورین سازمان‌های دولتی و نهادهای عمومی می‌شود. مرجع رسیدگی به این دسته از دعاوی، دیوان عدالت اداری است.

چه پرونده‌هایی در حوزه دعاوی حقوقی قرار گرفته و در این دپارتمان بررسی می‌شوند؟

همان‌طور که اشاره کردیم هرگونه پرونده‌ای که مربوط به تضییع حقوق مدنی افراد باشد‌ در دپارتمان دعاوی حقوقی قابل پیگیری است. ازآنجایی‌که گستردگی این پرونده‌ها بسیار زیاد است، در اینجا به چند مورد از رایج‌ترین انواع دعاوی حقوقی اشاره می‌کنیم:

  • دعاوی مربوط امور حسبی

حجم زیادی از دعاوی حقوقی مربوط به امور حسبی می‌شود که ازجمله مصادیق آن می‌شود به انحصار وراثت اشاره کرد. مثل تقسیم ترکه، حصر وراثت، مهروموم ترکه متوفی، حکم رشد، حکم حجر و...

  • دعاوی تجاری

یکی دیگر از انواع رایج دعاوی حقوقی دعاوی است که مربوط به اختلافات تجاری بین افراد حقیقی یا حقوقی است. مثل کلاه‌برداری، مطالبه دیون شرکت سهامی از مدیران، عزل مدیر شرکت به‌واسطه ورشکسته بودن، انحلال شرکت‌های مختلط سهامی و...

  • دعاوی مربوط به اسناد سجلی و امور خانواده

بخش بزرگی از دعاوی حقوقی مربوط به دعاوی امور خانواده می‌شود که طیف گسترده‌ای از اختلافات را در بر می‌گیرد. مثل انواع دعاوی طلاق و امور مربوط به آن (مهریه، تمکین و...)، اصلاح شناسنامه (تغییر تاریخ تولد، تغییر نام و...)، استرداد جهیزیه، دعاوی مربوط به حضانت فرزند و...

  • دعاوی نقض عقود و قرارداد

هر قراردادی شامل تعهداتی برای دو طرف قرارداد است. وقتی که یکی از طرفین به این تعهدات عمل نکند،‌ طرف مقابل می‌تواند با اقامه دعوی حقوقی حق خود را بازستاند. ازجمله دعاوی حقوقی مربوط به قراردادها می‌شود به ابطال معاملات، خلعید، مطالبه دیون و خسارات، فسخ قرارداد، استرداد مورد معامله و... اشاره کرد.

ویژگی وکلای حقوقی دادیستا

همه افراد در طول زندگی خود ممکن است بارها و بارها با دعاوی حقوقی مواجه شوند. ازآنجایی‌که پیگیری دعاوی حقوقی یک امر تخصصی است، برای موفقیت در پرونده‌های این چنینی نیاز به کمک حرفه‌ای خواهید داشت. موسسه حقوقی و داوری دادیستا درزمینهٔ مختلف دعاوی حقوقی از تیم وکلای مجرب و کار بلدی بهره می‌برد که به شما تضمین می‌دهند تا پرونده حقوقی شما بهترین مسیر قانونی ممکن را طی خواهد کرد. در همه مراحل پیگیری پرونده، وکلای دادیستا شما را در جریان تمامی جزئیات خواهند گذاشت و گزینه‌های موجود برای پیشبرد پرونده را مرور خواهند کرد.

خدمات موسسه حقوقی و داوری دادیستا در حوزه دعاوی حقوقی

در پاسخ به سؤال دعاوی حقوقی چیست دیدیم که این دعاوی یکی از سه دسته دعاوی اصلی در نظام‌های قضایی هستند. از ویژگی‌های دعاوی حقوقی این است که در آن اقدام مجرمانه‌ای صورت نگرفته و به همین دلیل شامل مجازات کیفری نمی‌شود.

موسسه حقوقی و داوری دادیستا نیز درزمینهٔ پیگیری انواع دعاوی ازجمله دعاوی حقوقی فعالیت می‌کند. چه دعوای حقوقی شما مربوط به امور مالی و قراردادی باشد و چه مربوط به امور خانواده مثل طلاق یا انحصار وراثت؛ درهرصورت می‌توانید از وکلای خبره دادیستا برای پیگیری دعاوی حقوقی کمک بگیرید. از مشاوره حقوقی صرف گرفته تا پیگیری پرونده‌های دعاوی حقوقی درزمینهٔ گوناگون در زمره خدمات موسسه دادیستا قرار می‌گیرند.